KEM SMART SOLAT 2017

KEM SMART SOLAT 2017
KEM SMART SOLAT

AKTIVITI KAMI JUGA BOLEH DILAYARI MELALUI FACEBOOK - WARGA TAMAN UTAMA


Selasa, November 04, 2014

** MINGGU ALAM SEKITAR MALAYSIA **


Pada 1 November 2014, sekali lagi KRT Taman Utama telah menyertai program Minggu Alam Sekitar Malaysia (MASM). Jika tahun 2013 program adalah peringkat Negeri Kedah, namun pada tahun 2014, Kedah telah dipilih sebagai tuanrumah bagi peringkat Kebangsaan pula. Tempatnya masih dikekalkan di Tasik Darulaman, Jitra, Kedah.

Minggu Alam Sekitar Malaysia ini telah disempurnakan perasmiannya oleh YAB Dato' Seri Haji Mukhriz Tun Mahathir, Menteri Besar Kedah. Tema bagi tahun ini ialah "Ya! Teruskan Gaya Hidup Lestari". Pelbagai acara menarik telah disediakan oleh pihak penganjurnya iaitu Jabatan Alam Sekitar. Antara aktivitinya ialah pertandingan fotografi, pertandingan mewarna, pertandingan memancing, Enviro-Walk, karaoke, debat alam sekitar, pameran dan cabutan bertuah.

Seramai 50 orang warga KRT Taman Utama telah pergi menyertai aktiviti tersebut. KRT Taman Utama menyertai dua acara besar iaitu pertandingan memancing dan enviro-walk yang mendapat penajaan daripada sebuah kilang. Setiap peserta diacara ini mendapat sehelai baju dan goodies daripada pihak penganjur. 

Sebahagian besar peserta dari KRT Taman Utama berjaya memenangi beberapa hadiah pertandingan dan cabutan bertuah pada acara yang disertai.Warga KRT Taman Utama sedang mendaftar dalam acara memancing.

Peserta mendapat beg yang mengandungi baju, makanan dan minuman.

Jiran Wanita KRT Taman Utama menyertai acara senamrobik bagi sessi memanaskan badan.

Ketua Pengarah Jabatan Alam Sekitar Malaysia sedang melakukan perasmian acara enviro-walk.Menunggu detik mula pertandingan memancing.Pemancing KRT Taman Utama berkumpul pada suatu kawasan yang strategik.

Ketua Peronda SRS mendapat tangkapan yang pertama.

Pengerusi, KRT Taman Utama memantau peserta.

Tunas Jiran menyertai aktiviti tarian gelang.

Acara boling padang.Tunas Jiran bersama hadiah yang mereka menangi.

Tu dia... besarnya ikan...Tiada ulasan:

Catat Ulasan

sila tinggalkan ulasan dan pandangan anda disini.

Blog Widget by LinkWithin