KEM SMART SOLAT 2017

KEM SMART SOLAT 2017
KEM SMART SOLAT

AKTIVITI KAMI JUGA BOLEH DILAYARI MELALUI FACEBOOK - WARGA TAMAN UTAMA


Ahad, September 16, 2012

** JAMUAN HARI RAYA AIDILFITRI 2012 **


Majlis jamuan Hari Raya Aidil Fitri 2012 telah diadakan pada hari Sabtu, 15 September 2012 di perkarangan  Pusat Rukun Tetangga Taman Utama mulai jam 9.00 malam dan berakhir pada jam 11.30 malam.

Antara menu yang disediakan ialah Nasi Goreng, Laksa, Cucur Udang, Tapai, Ketupat, Keropok Lekor, Kek, buah-buahan, Teh Tarik dan Air Teh Bunga. Menu tersebut dimasak sendiri oleh AJK KRT, JIran Wanita dan Peronda SRS hasil sumbangan wang ringgit berjumlah RM 1,200.00 daripada penduduk. Terdapat juga dikalangan AJK KRT dan penduduk yang menyumbangkan menu.

Selain makanan, turut disediakan ialah cabutan bertuah dan pertunjukan bunga api. Turut hadir menyerikan majlis ialah YM En. Ku Aziz b. Ku Esa, Penolong Pegawai Perpaduan Daerah Kota Setar.

Pengerusi Jiran Wanita, Pn. Rosni bt. Kasim pula telah bermurah hati memberikan duit raya kepada Tunas Jiran dan Jiran Muda yang hadir.

Sedikit ralat kerana kekurangan gambar yang diambil pada malam itu kerana kerosakan kecil pada kamera blogger disamping ketiadaan penduduk yang membawa kamera pada malam tersebut.

Jiran Wanita sedang membalut ketupat.

Jiran Muda dan Tunas Jiran sedang memasang pelita hiasan untuk keceriaan malam jamuan.

Penduduk sedang mendaftarkan nama untuk cabutan bertuah.Tuan Haji Mat Radzuan menzahirkan bacaan doa.
Pengerusi sedang memberikan ucapan aluan.
Setiausaha mempengerusikan majlis.
Pengerusi sedang melayani YM Ku Aziz menjamu selera.Salah seorang penduduk yang menerima salah satu barangan hadiah cabutan bertuah yang disediakan.
Blogger bersama YM Ku Aziz dan En. Sobri daripada JPNIN Kedah.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

sila tinggalkan ulasan dan pandangan anda disini.

Blog Widget by LinkWithin