KEM SMART SOLAT 2017

KEM SMART SOLAT 2017
KEM SMART SOLAT

AKTIVITI KAMI JUGA BOLEH DILAYARI MELALUI FACEBOOK - WARGA TAMAN UTAMA


Sabtu, Disember 22, 2012

** PERASMIAN PENUTUP KEM RIMUP 2012 **


Majlis perasmian penutupan Kem RIMUP 2012 telah disempurnakan oleh Yang Berbahagia En. Mohd Saidi b. Midin, Pengarah JPNIN Negeri Kedah pada jam 10.00 malam 10 Disember 2012. Turut hadir ialah YM Ku Aziz b. Ku Esa dan En. Abdul Halim b. Alwi daripada Pejabat Perpaduan Daerah Kota Setar / Padang Terap.

Sebelum majlis penutupan, para peserta kem dan ibubapa telah diberikan taklimat khas masalah sosial dan jenayah juvana ketika ini oleh Tuan ACP Adzaman b. Mohd Jan, Ketua Polis Daerah Kota Setar. Turut hadir bersama beliau ialah ketua-ketua bahagian yang ada dalam pentadbiran PDRM Daerah Kota Setar.


Pengerusi KRT Taman Utama bersama ACP Adzaman.
Tuan ACP Adzaman sedang menyampaikan taklimat beliau.
Peserta kem RIMUP.
Petugas Jiran Wanita sedang menjamu selera

Dari kiri, YM Ku Aziz, Tuan Pengarah JPNIN Kedah dan Pengerusi KRT Taman Utama.
Peserta dan waris mengaminkan doa dimalam terakhir.
Ucapan Pengerusi KRT Taman Utama.

Terima kasih kepada JPNIN Negeri Kedah yang memberikan bantuan dan dana kewangan bagi menganjurkan kem ini. Terima kasih kepada peserta dan waris yang membenarkan anak-anak menyertai kem ini. Terima kasih tidak terhingga kepada AJK, Peronda SRS dan Jiran Wanita yang bertungkus lumus menjayakan kem terutama kepada urusetia, jawatankuasa makanan dan jawatankuasa keselamatan serta agensi jabatan kerajaan yang sudi hadir untuk mengadakan aktiviti kepada peserta.
 
Antara urusetia dan petugas kem.
Perasmian penutup oleh Pengarah JPNIN Negeri Kedah.
Tahniah kepada KRT Taman Utama kerana berjaya menganjurkan kem bagi peringkat daerah yang pertama kalinya dianjurkan di Kawasan Rukun Tetangga. Bukannya mudah untuk mengendalikan kem yang seumpama ini. Perlu kesabaran, semangat dan suci hati dalam mengelolakan kem dari pelbagai aspek.

KRT Taman Utama adalah penanda aras bagi aktiviti kem seumpama ini untuk jabatan melihat apakah keberkesanan kem ini kepada peserta dari masa ke semasa.
 
Penyerahan sijil penyertaan kepada penghulu kem.Tiada ulasan:

Catat Ulasan

sila tinggalkan ulasan dan pandangan anda disini.

Blog Widget by LinkWithin