KEM SMART SOLAT 2017

KEM SMART SOLAT 2017
KEM SMART SOLAT

AKTIVITI KAMI JUGA BOLEH DILAYARI MELALUI FACEBOOK - WARGA TAMAN UTAMA


Sabtu, Februari 02, 2013

** MY BEAUTIFUL MALAYSIA : VOLUNTEERISM DAY - PERINGKAT NEGERI KEDAH **


Pelancaran program ini telah disempurnakan oleh YB Dato' Chor Chee Heung, Menteri Perumahan Dan Kerajaan Tempatan pada 3 Februari 2013, mulai jam 8.30 pagi bertempat di Taman Rekreasi Gunung Keriang, iaitu 5 kilometer daripada Taman Utama.

Turut hadir ialah YAB Dato' Seri Ustaz Azizan b. Abdul Razak, Menteri Besar Kedah, YB Dato' Paduka Haji Ahmad Bashah, ADUN Bakar Bata, Dato' Paduka Haji Rasli Basir, Setiausaha Kerajaan Negeri Kedah dan Datuk Bandar Majlis Bandaraya Alor Setar.

KRT Taman Utama tidak ketinggalan menyertai ribuan sukarelawan lain apabila menghantar beberapa orang AJK dan Peronda SRS untuk bersama membersihkan kawasan rekreasi tersebut. Turut bersama ialah beberapa orang kakitangan JPNIN Negeri Kedah dan kakitangan Pejabat Perpaduan Daerah Kota Setar.

Semoga kempen ini akan melekat dihati sukarelawan dan orangramai yang lain bagi menjaga kebersihan dan keindahan tempat kediaman dan rekreasi yang sedia ada demi untuk kebaikan bersama dan menambahkan lagi tarikan kepada pelancung daripada luar negara untuk datang ke negara kita, bukan sekadar hanya gimik dan hangat-hangat tahi ayam sahaja, apbila tamat program tabiat buruk seperti membuang sampah di merata tempat akan kembali berlaku.Kakitangan Majlis Bandaraya Alor Setar sedang memunggah turun peralatan untuk gotong royong daripada kenderaan mereka.
Sukarelawan daripada KRT Taman Utama bergambar bersama En. Mohd Yusof Daud, daripada Ibu Pejabat JPNIN Negeri Kedah.
Menteri Perumahan & Kerajaan Tempatan dan Menteri Besar Kedah menaiki buggy untuk ke gimik pelancaran.
Blogger bersama YB Dato' Paduka Haji Ahmad Bashah.
Sukarelawan KRT Taman Utama, berbaju kuning sedang menyertai sukarelawan lain membersih kawasan rekreasi.


Tiada ulasan:

Catat Ulasan

sila tinggalkan ulasan dan pandangan anda disini.

Blog Widget by LinkWithin