KEM SMART SOLAT 2017

KEM SMART SOLAT 2017
KEM SMART SOLAT

AKTIVITI KAMI JUGA BOLEH DILAYARI MELALUI FACEBOOK - WARGA TAMAN UTAMA


Sabtu, April 16, 2011

GOTONG ROYONG PUSAT RUKUN TETANGGAGotong royong ini dijalankan pada hari Sabtu, 16 April 2011. Program bermula mulai jam 9.00 pagi dan berakhir pada jam 12.45 tengahari. Program ini dirancang secara kebetulan sahaja apabila blogger melihat banyak sampah sarap, sawang labah-labah, debu dan kekotoran yang terdapat di dalam dan di luar Pusat Rukun Tetangga (PRT) pada petang 15 April 2011.

Justeru itu pada jam 10.00 malam ketika blogger menonton program Maharaja Lawak, blogger pun sms kepada beberapa orang AJK dan Peronda SRS menjemput mereka untuk datang gotong royong membersih PRT. Seramai 26 orang telah menyahut jemputan ini dan hadir bersama juadah seperti kueh, pulut ikan kering dan minuman yang dimakan sewaktu bersarapan dirumah mereka. Cukup meriah dan mengujakan apabila berkerja beramai-ramai sambil menikmati pelbagai juadah yang dibawa tersebutBeberapa orang Peronda SRS yang baru mendaftar turut menyertai gotong royong.


Jiran Wanita menanggalkan langsir tingkap untuk dihantar ke kedai dobi.


Membersih kawasan persekitaran PRT.Awas Kak Kiah oiiiiii... nanti tercabut pula lampu tu....


Puan Habibah kita tekun mengilap cermin tingkap...


Antara kueh yang dibawa oleh penduduk...


Masa untuk menjamu selera...Selepas cuci tingkap dan membuang sawang, tibalah time untuk membasuh lantai pula...hhmmm.... time untuk berhenti rehat sekejap...Kerja akhir gotong royong, bersama memasang cermin tingkap bilik setor di belakang PRT.


APA YANG PENTING? KERJASAMA....Tiada ulasan:

Catat Ulasan

sila tinggalkan ulasan dan pandangan anda disini.

Blog Widget by LinkWithin