KEM SMART SOLAT 2017

KEM SMART SOLAT 2017
KEM SMART SOLAT

AKTIVITI KAMI JUGA BOLEH DILAYARI MELALUI FACEBOOK - WARGA TAMAN UTAMA


Ahad, Julai 31, 2011

JAMUAN MAKAN MALAM - BARBEQUE


Jawatankuasa Pakatan Kebajikan & Kemasyarakatan Taman Utama dan Rukun Tetangga Taman Utama telah berjaya menganjurkan majlis jamuan makan malam - barbeque pada hari Sabtu, 30 Julai 2011 di Pusat Rukun Tetangga Taman Utama.

Program bertujuan untuk perjumpaan silatulrahim antara penduduk menjelang bulan Ramadhan. Kos untuk program adalah hasil kutipan dan derma sumbangan penduduk yang berjumlah hampir RM550.00. Menu utama ialah nasi puteh berkuahkan sup daging Tom Yam manakala menu bakar ialah ayam, daging, ikan dan cocktail.


Turut diadakan pada malam tersebut ialah bacaan tahlil yang diketuai oleh Tuan Haji Mahmud b. Haji Husain, pembimbing kelas fardhu ain Jiran Wanita. Sambutan daripada penduduk adalah diluar jangkaan dimana kesemua makanan yang disediakan pada malam tersebut habis sama sekali, bahkan ada yang tidak sempat menikmatinya, sedangkan mengikut persiapan yang biasanya diatur, sukatan makanan yang seperti ini akan berbaki dan dapat dibawa pulang oleh penduduk. Mungkin penduduk kini kian mendekati dan menerima ke dua buah badan yang aktif menjalankan aktiviti kemasyarakatan untuk mereka agaknya.


Tahniah dan syabas kepada AJK Pakatan Taman Utama dan KRT Taman Utama yang berjaya menganjurkan majlis ini yang dapat menyatukan penduduk. Terima kasih kepada AJK dan penduduk yang bertungkus lumus menyediakan makanan dan terima kasih daun keladi kepada mereka yang turut memberikan sumbangan tenaga dan wang untuk menjayakan program ini.


Daging ayam yang diperap...
Ikan.....
Daging....
Sup Tom Yam.....Jiran Wanita sedang memproses bahan mentah....


En. Azmi, kakitangan JPJ Kedah...

En. Shaharudin dan En. Jailani sedang menyucuk cocktail berbekalkan rambutan disisi... rupanya cocktail ni bukan saja diminati oleh kanak-kanak, tetapi oleh orang dewasa juga....

En. Zahid, Ketua SRS menunjuk cara kaedah memanggang.....

En. Zainul Sidik b. Mydin Pitchay berasal daripada Pulau Pinang dan En. Bolki b. Bolhi daripada Sarawak tidak mahu ketinggalan untuk menunjukkan kemahiran memanggang...

Jiran Wanita menggoreng telor dadar....


Tiada ulasan:

Catat Ulasan

sila tinggalkan ulasan dan pandangan anda disini.

Blog Widget by LinkWithin