KEM SMART SOLAT 2017

KEM SMART SOLAT 2017
KEM SMART SOLAT

AKTIVITI KAMI JUGA BOLEH DILAYARI MELALUI FACEBOOK - WARGA TAMAN UTAMA


Isnin, September 14, 2015

** SEMINAR KESELAMATAN SRS BERSAMA PDRM 2015 **


Pejabat Perpaduan Negara & Integrasi Nasional Daerah Kota Setar / Padang Terap / Pokok Sena dengan kerjasama KRT Taman Seri Marina, Kuala Kedah telah berjaya menganjurkan Seminar Keselamatan SRS Bersama PDRM 2015 pada 14 September 2015 di KRT Taman Seri Marina.

Objektif majlis adalah :-

1. Memantapkan ilmu pengetahuan serta peranan anggota Peronda SRS dalam melakukan tugasan rondaan.

2. Meningkatkan kemahiran berfikir secara lebih terbuka dan bertindak secara kreatif dan proaktif untuk menghasilkan perkhidmatan yang cemerlang dan berkualiti.

3. Membentuk sikap dan keperibadian yang tinggi dan positif terhadap anggota peronda SRS.

4. Memupuk semangat kerjasama dan perpaduan di kalangan anggota PDRM Daerah Kota Setar dengan anggota peronda peronda SRS Daerah Kota Setar.

Majlis yang bermula pada jam 9.00 malam disertai oleh Peronda SRS yang terdapat dalam daerah ini. Program dipenuhi dengan taklimat keselamatan dan undang-undang berkaitan SRS yang ada hubung kait dengan PDRM serta sessi soal jawab antara ke dua pihak.

Pihak PDRM Daerah Kota Setar diketuai oleh Ketua Polis Daerah ACP Adzaman Md. Jan serta beberpa orang pegawai kanannya. Turut hadir ialah Pegawai Perpaduan Daerah, Puan Noorassemah bt. Abdullah dan kakitangan beliau.

KRT Taman Utama telah diwakili oleh Pengerusinya dan 3 orang lagi Peronda SRS iaitu En. Zahid Abdullah, En. Abd Halim Ahmad dan En. Mohd Pauzi Yong.


Pengerusi KRT Taman Utama mengisi borang kehadiran.

Tuan ACP Adzaman.Barisan peronda SRS yang hadir.

Penolong Pegawai Perpaduan menjawab persoalan yang dibangkitkan. 

Mohd Pauzi Yong menerima sijil penyertaan SRS Taman Utama.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

sila tinggalkan ulasan dan pandangan anda disini.

Blog Widget by LinkWithin