KEM SMART SOLAT 2017

KEM SMART SOLAT 2017
KEM SMART SOLAT

AKTIVITI KAMI JUGA BOLEH DILAYARI MELALUI FACEBOOK - WARGA TAMAN UTAMA


Khamis, Januari 24, 2013

** SAMBUTAN MAULIDUR RASUL 1434H **


Wasatiyyah Tonggak Kesatuan Ummah, begitulah tema sambutan Maulidur Rasul bagi tahun 1434H. Sekali lagi KRT Taman Utama terlibat dalam meraikan sambutannya apabila menyertai perarakan sambil berselawat anjuran Masjid Seberang Pumpong pada hari Khamis, 24 Januari 2013 bersamaan 12 Rabiulawal 1434H.

Taman Utama menghantar 2 buah persatuan menyertai perarakan ini, iaitu Rukun Tetangga Taman Utama dan Pakatan Taman Utama. Seramai hampir 150 orang peserta dari 2 buah persatuan penduduk menyertainya yang merangkumi pelbagai peringkat umur. KRT Taman Utama memperuntukkan RM300.00 untuk majlis ini bagi menyediakan sepanduk dan pembelian hamper cabutan bertuah kepada peserta yang menyertainya.

Majlis bermula pada jam 7.30 pagi apabila semua peserta daripada anak khariah masjid ini yang dianggarkan seramai 500 orang berkumpul dan bersarapan pagi diperkarangan Restoran TAT Nasi Ayam yang ditaja sepenuhnya oleh Tuan Haji Mokhtar, pemilik restoran ini.

Perarakan bermula dari jam 8.30 pagi dan berakhir kira-kira 45 minit kemudian di Masjid Seberang Pumpong. Kawalan peserta perarakan diawasi sepenuhnya oleh anggota Peronda SRS KRT Taman Utama serta dibantu oleh pihak Jabatan Pengangkutan Jalan dan Polis DiRaja Malaysia. Sarapan pagi...Setiausaha KRT Taman Utama sedang memberi arahan kepada peserta...PERARAKAN BERMULA PADA JAM 8.30 PAGI....


Pengerusi Jiran Wanita dan Setiausahanya sedang mengawasi peserta Tunas Jiran.
Peserta Jiran Wanita melaram dengan baju baru mereka...

Sepanduk Pakatan Taman Utama.

PESERTA PERARAKAN MELALUI JALAN BESAR

PESERTA MEMASUKI KAWASAN TAMAN PERUMAHAN....


PESERTA MELALUI JALAN KAMPONG ....

TIBA DI PERKARANGAN MASJID SEBERANG PUMPONG..

Di masjid, semua peserta yang berusia bawah 18 tahun diberikan wang saguhati sebanyak RM5.00 seorang oleh Restoran TAT Nasi Ayam, manakala peserta dewasa akan diberikan kupon untuk cabutan bertuah yang diberikan oleh KRT Taman Utama dan Masjid Seberang Pumpong.

Majlis sambutan diteruskan dengan pertandingan hafalan Al-Quran dikalangan anak-anak muda khariah. Beberapa orang peserta Tunas Jiran dan Jiran Muda KRT Taman Utama yang menyertainya telah berjaya meraih beberapa anugerah.Bacaan doa selamat setelah sampai ke destinasi.

Berbaris menerima wang saguhati...


Jiran Usia Emas sibuk menyediakan makan tengahari..

SESSI PERTANDINGAN HAFAZAN AL-QURAN DALAM MASJIDPengerusi KRT Taman Utama bersama anak-anak buah yang memenangi pertandingan.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

sila tinggalkan ulasan dan pandangan anda disini.

Blog Widget by LinkWithin